Kategorije

Zakaj ljudje imamo radi pregovore in spodbudne citate? Ni vam treba prebrati celotno knjigo preden pridete do osrednje misli. Pregovori in citati so lahko kratki, a vendarle zelo bogati in izzivajo k premisleku. Včasih je kakšna kratka izjava ali stavek tako poln modrosti in življenjskih izkušenj, da lahko takoj začutite avtorjeve izkušnje in nauk, katerega se je avtor naučil. Zaradi tega imamo pregovore in citate zelo radi.

Spodaj lahko najdete različne pregovore, tematsko organizirane po različnih kategorijah. Vsaka kategorija ima mnoštvo kakovostnih citatov in pregovorov od različnih avtorjev. Če to zbirko primerjate s kakšno drugo na spleto, se vam bo mogoče zazdelo, da je nekoliko skromna. Toda, raje imamo kvaliteto kot pa kvantiteto. Dober citat bi moral biti, nič manj kot katalizator spremembe vašega razmišljanja in značaja. Nažalost, nimajo vsi citati, ki jih najdete na spletu, takšnih značilnosti. Zato smo na portalu Pregovor.com odločili objaviti le tiste, ki se nam zdijo dovolj izzivalni in očarljivi, in so, ob njihovem branju, prižgali majhno iskrico v naših mislih. Potemtakem, vsi citati v tej naši mali zbirki so, po našem mnenju, kakovostni. Preverite, če imamo prav!

Naj povemo še to, da je zbirka v nastajanju. Predvidevamo, da se bo skozi čas večala. Dodajali bomo nove kategorije in nove avtorje. Če imate kakršen koli predlog, nam to lahko poveste. Vaši predlogi so dobrodošli in cenjeni. Do takrat, vabimo vas da večkrat obiščete našo stran in preverite kaj je novega. Prijetno iskanje pregovorov!

Pogoji:

Pregovori, misli, citati in verzi objavljeni na spletnih straneh Pregovor.com so last navedenih avtorjev. Ljudski pregovori in pregovori neznanih avtorjev se smatrajo za javno dobro.

Vsi pregovori in citati so objavljeni izključno zaradi informiranja in izobraževanja javnosti. Več o tem lahko preberete v pravilih uporabe.